Hozzávalók:
- 100 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor/természetes alapanyagokból / ECO tamili nagyobb boltokban megtalálod, olcsóbb, mint máshol
- 1 g természetes kősó
- 5 g szódabikarbóna
- 2 g őrölt fahéj és szegfűszeg keveréke
- 70 g darabolt dió, lehet pekán is
- 70 g darabolt sózatlan pisztácia
- 70 g bio aszalt datolya/ Dm-ben megtalálod
- 100 g kókusztej/ válaszd a sűrűbb verziót- Dm-ben megtalálod
- 25 g víz
- egy kanál almaecet
- egy evőkanál bio kókuszzsír /Dm-ben megtalálod
- kókuszvirág cukor, ha kicsit édesebben szereted, csak a tetejét hintsd meg sütés előtt
Elkészítés:
A száraz és nedves hozzávalókat keverd el egy tálban, ha úgy látod, hogy nagyon sűrű a tészta massza, akkor vízzel hígítsd, vagy kókusztejjel.
Hagyd állni pár percet.
Egy 20-10 cm-es formát bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a keveréket, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percet.
Nézz rá, és egy kés hegyével csinálj próbát, ha ragad, még süsd egy pár percet.
Ha kivetted egy sütőrácson hagyd kihűlni, hogy ne fulladjon be a nedvességtől az alja.
Sokáig friss marad.
Gyerkőcnek is csomagolhatod, mert természetes édesség.
És ami a nem elhanyagolható, hogy 15 perc alatt össze tudod állítani.
Jó étvágyat 🙂